Întrunire de lucru a Consiliului Eparhial la Timişoara

      Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, joi, 26 ianuarie, s-a întrunit, în şedinţă lunară de lucru, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei, sub preşedinţia Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al eparhiei.

După rostirea rugăciunii Tatăl nostru, în cadrul întâlnirii au fost discutate o serie de probleme curente ale secţiilor administrativ-bisericească, culturală, economică, asistenţă socială şi patrimoniu.
De pe ordinea de zi a lucrărilor Consiliului Eparhial amintim, la secţia administrativ-bisericească, completarea postului de preot de la parohia Iosifalău, protopopiatul Lugoj, raportul oficiului protopopesc Timişoara I cu privire la comasarea parohiei Giroc I cu parohia Giroc II, într-o singură unitate parohială, pentru a se reuşi construcţia unui nou lăcaş de cult. În cadrul aceleiaşi secţii, au fost discutate o serie de probleme privind mişcarea personalului neclerical. La secţia culturală a fost prezentată manifestarea culturală organizată de Facultatea Litere, Istorie şi Teologie, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Trei Ierarhi. Departamentul economic al eparhiei a adus informaţii despre colecta desfăşurată la nivelul Arhiepiscopiei Timişoarei, privind construirea Catedralei Mântuirii Neamului. De asemenea, s-a pus în discuţie achiziţionarea unui utilaj necesar la buna desfăşurare a activităţilor tipografiei eparhiale.
La secţia de asistenţă socială, s-a solicitat sprijin din partea parohiilor  pentru terminarea lucrărilor la şcoala „Sfântul Antim Ivireanul”, ce va fi deschisă din septembrie 2012, de către Arhiepiscopia Timişoarei.
La secţia patrimoniu  a fost prezentat  raportul privind situaţia lucrărilor de construcţie de la Aşezământul social al parohiei Giarmata Vii, din protopopiatul Timişoara II, precum şi ale probleme de pe ordinea de zi.

Comments are closed.