Invitație la studiu și cercetare teologică

În duminica a 4-a după Rusalii, la parohia Timișoara Viile Fabric a avut loc o acțiune de promovare a Facultății de Teologie din Timișoara, din cadrul Universității de Vest.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, sfânta Liturghie a fost oficiată de către părintele lector univ. dr. Marius Ioana, de la catedra de Catehetică și Omiletică din cadrul facultății, alături de preotul paroh Marius Sfercoci și preoții coslujitori, la altarul de vară al parohiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de către corul mixt al parohiei „Apostolia”, condus de tânărul Alexandru Șuca.

În cuvântul de învățătură rostit, părintele profesor a explicat Sfânta Evanghelie de la Matei 8, 5-13, reliefând dragostea nemărginită a Fiului lui Dumnezeu, pentru om și creație, precum și importanța rugăciunii smerite care duce întotdeauna la dobândirea binefacerilor Lui.

La finalul slujbei, părintele Marius Ioana a prezentat credincioșilor oferta educațională a Facultății de Litere, Istorie și Teologie, structurată pe cele trei cicluri de studiu și cercetare: licență, master și doctorat. 

Invitația le-a fost adresată tinerilor și nu numai, celor dornici de a descoperi frumusețile credinței autentice, a învățăturilor Sfintei Scripturi, a vieților pilduitoare ale sfinților, formându-se într-un mediu academic bine pregătit, prin care să descopere dragostea de Dumnezeu și de iubire a aproapelui, precum și răspunsuri la provocările societății moderne.

Comments are closed.