Maslu de obşte în parohiile Criciova și Cireșu

          În Duminica Crucii, în parohia Criciova, Protopopiatul Lugoj, imediat după Sfânta Liturghie, s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu de obşte.

Păstrând astfel o veche tradiţie existentă în parohie, credincioşii au participat la săvârşirea acestei Sfinte Taine, rugându-se pentru sănătatea trupească şi sufletească alături  de preoţii invitaţi.

Din soborul slujitorilor au făcut parte: Preonoratul Părinte Protopop Ionuţ Viorel Furdean, preotul paroh Claudiu Subescu, părintele  Narcis Cristian Tiron de la parohia Victor Vlad Delamarina, părintele Mihail Copil de la parohia Jena, părintele Nicolae Ciucure de la parohia ,,Învierea Domnului” Lugoj, părintele Ion Last de la parohia Cireşu şi părintele Vali Petrică Ungar de la parohia Jdioara.

Răspunsurile la strană au fost date de corul parohiei Criciova, cor renumit pentru nenumăratele prezenţe artistice la diferitele festivaluri.

După cuvântul de învăţătură rostit de Preonoratul părinte protopop, preotul paroh a mulţumit preoţilor slujitori, autorităţilor locale prezente, familiei implicate în buna-desfăşurare a evenimentului, cât şi tuturor credincioşilor participanţi.

Biserica cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din Criciova a fost zidită în anul 1885. Parohia cuprinde 110 familii cu 350 de credincioşi.

Maslu de obşte în parohia Cireşu

În Duminica I din Postul Mare, în parohia Cireşu, Protopopiatul Lugoj, s-a oficiat Taina Sfîntului Maslu de obşte. Soborul slujitorilor a fost alcătuit din Preonoratul părinte protopop Ionuţ Viorel Furdean, preotul paroh Ion Last, ieromonahul Nicolae Darko de la mănăstirea ,,Sfânta Treime”, părintele Alin Vărzaru de la parohia Cotu Mic Lugoj, părintele Traian Birăescu de la parohia Lugoj ,,Dealul Vii”, părintele Claudiu Subescu de la parohia Criciova şi părintele Vali Ungar de la parohia Jdioara.

La parohia Cireşu, prin strădania preotului paroh Ion Last, copii au un rol, deosebit de frumos, implicându-se atât la cântarea de la strană, cât şi la diferitele proiecte catehetice implementate.

Credincioşii s-au rugat împreună cu preoţii pentru sănătatea lor şi a celor dragi, la final preotul proh a multumit părintelui protopop pentru cuvântul de învăţătură dar şi celorlalţi preoţi prezenţi.

Biserca din Cireşu cu hramul ,, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, a fost zidită în anul 1836.Parohia numără 82 de familii cu 240 de credincioşi.

Comments are closed.