Mitropolia Banatului sprijină Spitalul de Psihiatrie din Gătaia

În contextul pandemic actual, în care numărul de cazuri crește de la o zi la alta, Biserica se alătură efortului conjugat al cadrelor medicale în lupta pentru salvarea vieților omenești, a persoanelor infectate și care sunt pe paturile de spitale.

La inițiativa și prin grija Părintelui Mitropolit Ioan, astăzi, 20 octombrie 2020, au fost donate Spitalului de Psihiatrie din Gătaia echipamente de protecție, atât pentru personalul medical, cât și pentru angajații spitalului. Reprezentanții Fundației Filantropia au adus 250 de combinezoane, 1000 de bonete, 300 de ochelari profesionali, măști medicale și alte materiale iginenico-sanitare strict necesare în activitatea din unitatea spitalicească.

Prin această acțiune, Arhiepiscopia Timișoarei, alături de toate organismele socio-misionare pe care le coordonează, sprijină efortul cadrelor medicale și al personalului auxiliar în actul medical pentru pacienții internați în Spitalul din Gătaia.

Încă de la debutul acestei pandemii, Sectorul social al Arhiepiscopiei Timișoarei, prin implicarea Părintelui Mitropolit Ioan, a fost și este alături de cei aflați în suferință, pe paturile de spitale prin donație de alimente, aparatură medicală și echipamente de protecție.

Spitalul de Psihiatrie Gătaia este o unitate publică sanitară de monospecialitate de tip pavilionar, care îşi desfăşoară activitatea pe raza unităţii administrativ-teritoriale a oraşului Gătaia, prin intermediul căreia se furnizează servicii medicale preventive, curative şi de recuperare de psihiatrie generală pentru pacientul psihiatric. De asemenea, este asigurată și continuitatea îngrijirilor şi acoperirea diversităţii nevoilor de evaluare, tratament, reabilitare şi integrare a persoanelor cu tulburări psihice, pentru cetăţenii cu nevoi speciale din judeţul Timiş şi judeţele limitrofe, în egală măsură (Caras Severin, Arad, Hunedoara). Principala preocupare a tuturor angajaților unității este satisfacerea cerințelor pacienților, a serviciilor medicale prestate ce vin în întâmpinarea nevoilor pacienților, menite a le îmbunătăți starea de sănătate.

Comments are closed.