Mitropolitul Banatului, alături de persoanele aflate în suferință

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a fost prezent, Miercuri, 13 Noiembrie, în mijlocul pacienților internați și abandonați atât de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță din Jebel, cât și de la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia. Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Ioan a oferit aprox. 1000 de articole vestimentare de iarnă pentru toți pacienții, mai ales că în această perioadă temperaturile încep să scadă.

De asemenea, Chiriarhul Banatului a vizitat și persoanele cu dizabilități din cadrul Fundației „Pentru Voi”. La sediul instituției, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de către Laila Onu, președintele fundației și de personalul calificat, care se îngrijește de beneficiarii Centrului de zi.  Aici, Mitropolitul Banatului a oferit o masă caldă tuturor beneficiarilor, vizitând, totodată, și atelierele de creație, unde acești oameni, sub îndrumarea personalului specializat, confecționează articole de print, felicitări, afișe, ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, precum și alte obiecte hand made.

În prezent, Fundaţia „Pentru Voi” oferă servicii sociale pentru 200 de adulţi cu dizabilităţi şi familiile acestora, fiind singura organizaţie non-guvernamentală din capitala Banatului care oferă servicii comunitare pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale şi singura din România care oferă o paletă diversă de servicii.

Comments are closed.