O casa nouă pentru o familie cu 7 copii din Satchinez

La aproximativ 30 km de Timișoara, în localitatea Satchinez, o familie de creștini trăiește la marginea sărăciei, dar luptă pentru siguranța celor 7 copii ai lor și pentru o educația lor. Au bătut la mai multe uși, dar singura care s-a deschis a fost ușa bisericii din Dumbrăvița, situată în proximitatea Municipiului Timișoara, unde au găsit sprijin la părintele Vasile Baboș. Acesta de mai mulți ani oferă sprijin material, dar și duhovnicesc familiei Iancu din Satchinez. Preotul Vasile a contribuit la coșul zilnic de alimente pentru această familie numeroasă, aflată în dificultate. Tatăl copiilor a muncit în construcții, dar s-a îmbolnăvit grav, nemaiputând să aducă hrana cea de toate zilele pentru întrega familie.

Cunoscând problema majoră a acestei familii, preotul din Dumbrăvița a apelat la ajutorul Părintelui Mitropolit Ioan, care mișcat de credința acestora, a făcut tot posibilul ca și această familie să beneficieze de o casă nouă. 

Astfel, Chiriarhul Banatului alături de alți oameni de bine, au pus mână de la mână pentru o ridica acestă casă pentru familia aflată în dificultate, și care încearcă din răsputeri să ofere și o educație copiilor lor.

În ajunul Marelui Praznic al Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a înmânat cheile casei și a dăruit o icoană a Maicii Domnului acestei familii, care a avut multă credință în Dumnezeu. Dovada că rugăciunea le-a fost împlinită este aceea că nu s-au oprit din strigătul către Tatăl Ceresc, până ce nu au primit ceea ce inima lor cerea în ascuns.

Pentru că suntem în mijlocul unei ierni geroase și în zona Banatului sunt multe localități afectate de întreruperile de curent electric, Părintele Mitropolit Ioan le-a pus la dispoziție o cantitate importantă de lemne pentru foc, alimente, haine, așternuturi, tacâmuri, veselă, dar și un frigider nou. Prin acest proiect de suflet se dorește ca cei mici ai familiei să benefieze de o educație corectă și mai mult, să ofere un model de credință pentru cei care își pun nădejdea în Dumnezeu.

Noua casă este una de tip modular, cu 3 camere, bucătărie, grup sanitar și a fost racordată la toate utilitățile necesare.

Comments are closed.