O tânără din Banat se îndreaptă spre viața călugărească

La sărbătoarea Bunavestiri, mănăstirea Izvorul Miron din Românești, protopopiatul Făget a mai primit în obște încă o persoană, care a ales să-și închine viața Mirelui Hristos.

În după amiaza zilei de 25 martie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a poposit în mijlocul obștii de maici de la Mănăstirea Izvorul Miron, unde împreună cu monahiile de aici s-a rugat pentru tânăra Adelina-Medana Lăutaș, care a hotărât să intre în mănăstire, să aleagă „chipul îngeresc de viețuire” așa cum este văzută viața monahală în Biserica Ortodoxă. Este o perioadă de încercare pentru fiecare nevoitor care dorește să împlinească poruncile Mântuitorului în modul cel mai fidel față învățăturile evanghelice. Părintele Mitropolit Ioan a îndemnat-o să împlinească cu bucurie toate ascultările care le va primi, să participe la slujbe, să aibă curaj în a-L mărturisi pe Domnul Iisus prin viața sa și să dobândească bucuria viețuirii în Duhul Sfânt.

Mănăstirea Izvorul Miron are hramurile Sfântul „Ilie Tesviteanul” (20 iulie) și „Izvorul Tămăduirii” (Săptămâna Luminată) și se află în satul Românești.  Stareța mănăstirii este monahia Harisa Cruceru. Mănăstirea se află la 15 km de orașul Făget.

Comments are closed.