Praznicul Sfintei Treimi sărbătorit în Parohia Buziaș I

De sărbătoarea Sfintei Treimi Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a poposit în parohia Buziaș I din cadrul protopopiatului Lugoj, unde s-a rugat împreună cu enoriașii comunității, slăvind pe Sfânta Treime – Dumnezeu. Chiriarhul a fost întâmpinat de părintele Marian Sergiu Zaharia, parohul bisericii „Sf. Ap. Petru și Pavel” și de credincioșii dreptmăritori ai parohiei.

Cuvântul de învățătură rostit de Părintele Mitropolit Ioan a evidențiat importanța Sfintei Treimi pentru mântuirea neamului omenesc. Totul este plin de Treime în Biserica lui Hristos, fiecare slujbă fiind înmiresmată de prezența Duhului Sfânt, Unul Dumnezeu. În Duhul Sfânt credincioșii pot mărturisi Taina Sfintei și Celei de o ființă și de viață făcătoarei și nedespărțitei Treimi.

După acest cuvânt arhieresc a urmat o procesiune în Dealul Viei. Alături de credincioșii parohiei Buziaș I, s-au alăturat credincioșii parohiei Buziaș II, și în glas de rugăciune Chiriarhul Banatului a binecuvântat holdele „brazdele pământului le umezește, rodul înmulțește-l, că Tu ești Dumnezeul nostru și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”

Părintele Sergiu Zaharia a mulțumit Înaltpreasfințitului pentru prezența în parohia pe care o păstorește, și pentru rugăciunea împreună, invitându-l pe Părintele Mitropolit Ioan să mai poposească ori de câte ori are posiblitatea în mijlocul credincioșilor, care s-au împărtășit deplin din bucuria prezenței chiriarhului în biserica lor.  

Comments are closed.