Premiile Pro Cultura 2019, la Timișoara

 Arhiepiscopia Timişoarei şi Consiliul Judeţean Timiş a organizat marţi, 10 decembrie a.c., festivitatea de premiere a reprezentanţilor culturii timişene cu merite deosebite în promovarea domeniului lor de activitate.

             Manifestarea culturală ,,Premiile Pro Cultura 2019 s-a desfăşurat  în sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş. Arhiepiscopia Timişoarei s-a alăturat acțiunii inițiate de Consiliul Județean Timiș în perioada 2002-2016 și din anul 2017 a devenit un partener de nădejde în acest proiect. Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului şi cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Domnul Călin Ionel Dobra, Arhiepiscopia Timişoarei şi-a propus să ducă mai departe această tradiție și să organizeze festivitatea de premiere ,,Pro Cultura”, ca semn de recunoştinţă pentru cei  care au depus eforturi evidente  la promovarea culturală a judeţului Timiş, în ţară şi în lume.

 Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent la întâlnire pr. Zaharia Pereș, consilier eparhial, care a transmis gândurile de bine ale Chiriarhului Banatului la această manifestare în care performanța culturală a fost recunoscută și recompensată. Moderatorul evenimentului a fost conf. dr. Claudiu Arieșan, profesor la Universitatea de Vest din Timișoara.   

Au fost acordate 21 de premii, dintre care 10 premii la secțiunea Pro Cultura Timisiensis și 11 premii la secțiunea Pro Cultura Timisiensis Certitudini.

Un aspect deosebit este acela, că părintele protopop dr. Ioan Bude de la Protopopiatul Timișoara I a luat premiul Pro Cultura Timisiensis pentru întreaga activitate desfășurată în slujba Bisericii și a culturii din Banat și dr. Irina Arieșan, realizatoarea emisiunii radiofonice Lumea de azi din Mitropolia Banatului din cadrul Radio Trinitas a fost premiată la secțiunea Pro Cultura Timisiensis Certitudini. Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Timișoara și Consiliul Județean Timiș.

Comments are closed.