Preotul Adrian Stratulat a plecat la Domnul

Sâmbătă, 12 noiembrie 2022, preotul iconom stavrofor Adrian Stratulat, preot pensionar, a trecut la cele veșnice.

S-a născut în localitatea Găuzeni-Orhei, Basarabia, din părinţii Alexandru (preot) şi Ana Stratulat la 20 august 1941. A copilărit în localitatea natală până în anul 1946 când vine în România și se stabilește în localitatea Slatina-Criș, comuna Dezna din județul Arad. Va face școala elementară din localitate, iar între anii 1955-1960 va urma cursurile Seminarului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeș. Între anii 1960-1964 va urma cursurile Facultății de Teologie din Sibiu. În anul 1964 se căsătorește cu Catrina (n. Pop).La praznicul Floriilor din anul 1965, va fi hirotonit preot de către vrednicul de pomenire mitropolit Nicolae Corneanu al Banatului, pe seama parohiei Iecea Mare, pe care o păstorește timp de 42 de ani până la pensionare, respectiv între anii 1965-2007. La început, cu un număr mic de credincioşi, parohia înfiinţată în anul 1945 îşi oficia cultul religios în câte una din încăperile imobilului pe care îl avea în proprietate, biserica parohială în această formă fiind construită şi amenajată în anii 1981-1984 de către părintele Adrian Stratulat. Odată cu pensionarea se stabilește în Timișoara, în parohia Calea Aradului. A fost un preot cu aleasă dragoste față de credincioșii parohiei sale, slujind Biserica cu mult devotament.

Acum, la ceasul despărțirii noastre vremelnice, transmitem familiei îndurerate, din partea Părintelui Mitropolit Ioan și a tuturor ostenitorilor Centrului eparhial, întreaga noastră compasiune și sincere condoleanțe, rugându-l pe bunul Dumnezeu să așeze sufletul vrednicului de pomenire, părinte Adrian, în lumina cea neînserată a Împărăției Sale!

Slujba înmormântării părintelui Adrian Stratulat va avea loc marți 15 noiembrie, începând cu ora 12:30 în Biserica Parohiei Calea Aradului.Veșnică să fie pomenirea lui din neam în neam!

Comments are closed.