Sfântul Prooroc Ilie, cinstit la Mănăstirile Românești și Dobrești

La 20 iulie, când Biserica Ortodoxă cinstește pe Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, mai multe vetre monahale din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișorei au îmbracat haine de sărbătoare, cinstindu-și, prin rugăciuni, ocrotitorul spiritual.

Mănăstirea Românești din țara Făgetului, ctitorie a patriarhului Elie Miron Cristea, a primit vizita Chiriarhală a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

De asemenea, la Mănăstirea Dobrești, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei împreună cu un sobor de preoți.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfinția Sa, care a evidențiat râvna profetului Ilie pentru cele sfinte, îndemnându-ne și pe noi credincioșii să fim mărturisitori ai puterii lui Dumnzeu în această lume seculară. 

Credincioșii, pelerinii și membrii Asociației „Ștefan cel Mare” s-au rugat Sfântului Ilie, păstrând distanța socială conform legislației în vigoare, în vremea acestei pandemii.

Prin osârdia protosinghelului Matei Buliga, starețul mănăstirii Dobrești, credincioșii și pelerinii au primit la finalul slujbei pachete cu hrană, ambalate igienic.

Aşezământul monahal din Dobreşti, comuna Bara, a fost înfiinţat la 9 iulie 2003, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi la iniţiativa şi stăruinţa Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel (pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei), originar de pe aceste meleaguri bănăţene.

De la sfinţirea locului pe care se construieşte mănăstirea şi aşezarea pietrei de temelie a sfântului lăcaş, ce au avut loc la data de 23 octombrie 2005, lucrările de construcţie desfăşurate la noua vatră monahală bănăţeană au avansat încurajator.

În prezent, la biserica mănăstirii se desfășoară lucrările de pictură, fiind finalizate altarul, turla bisericii și o parte din naos.

Din încredințarea Prea Fericitului Părinte Daniel, Mănăstirea Dobreşti are ca ocrotitori pe “Sfânta Cuvioasă Parascheva”, “Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” și “Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”.

Comments are closed.