Sfințirea bisericii și a crucii de hotar din Parohia Chișoda

În ultima duminică a lunii octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, însoțit de preotul Timotei Anișorac, consilier eparhial, a efectuat o vizită pastorală în parohia Chișoda, protopopiatul Timișoara I.

La Sfânta Liturghie săvârșită de preoții Timotei Anișorac, Traian Debucean – paroh, Dragoș Debucean și Ioan Petraș – pensionar, Înaltpreasfinția Sa a rostit un înălțător cuvânt de învățătură referitor la Evanghelia duminicală despre pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr. Ierarhul a subliniat că, în conformitate cu învățătura Bisericii noastre, după momentul morții, sufletul păstrează identitatea și conștiința omului rămâne trează. Mai mult decât atât, omul poate deveni „portarul raiului” deschizând, prin fapte bune, nouă și prin noi altora, ușile Împărăției Cerurilor.

Întrucât în ​​​​​​​​​​​​​​​ultima perioadă, la biserica parohiei Chișoda au fost efectuate lucrări importante de consolidare și reabilitare, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a săvârșit slujba de sfințire a acestui locaș de cult, spre bucuria sutelor de credincioși prezenți la sfânta biserică. Astfel, a fost înlocuit în totalitate vechiul mobilier din interiorul bisericii, a fost realizată o nouă turlă și lăcașul de cult a primit învelitoare de cupru, inclusiv pe turlă. De asemenea, prin străduința preotului paroh și a preotului coslujitor, pereții bisericii au fost tencuiți în exterior cu tencuială de asanare.

După săvârșirea Sfintei Liturghii și a sfințirii bisericii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan împreună cu soborul de preoți și cu toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au mers în procesiune la marginea satului și a sfințit troița de hotar. Ridicarea acestei cruci, înaltă de 11 metri, a fost posibilă prin implicarea câtorva familii de credincioși ai satului, confecționarea ei fiind făcută de unul din fiii satului. De asemenea, în realizarea tuturor lucrărilor de reabilitare a bisericii s-au implicat credincioșii parohiei, sprijiniți de autoritățile centrale și locale.

În semn de cinstire pentru efectuarea acestor lucrări importante de înfrumusețare a bisericii, preotul paroh și Consiliul parohial au fost felicitați de către Întâistătătorul Mitropoliei Banatului, iar preotul Dragoș Debucean a fost hirotesit întru iconom.

Comments are closed.