Slujire arhierească în Duminica Fiului Risipitor

       În Duminica a 34-a după Rusalii,  Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a slujit la catedrala mitropolitană din Timişoara. În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a hirotonit în treapta preoţiei pe diaconul Cosmin-Vasile Chiroiu, numit pe seama parohiei Iosifalău, din cadrul protopopiatului Lugoj. În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Preasfinţia Sa a subliniat asemănarea pildei Fiului Risipitor cu viaţa cotidiană a fiecăruia dintre noi.

„Îndepărtarea fiului risipitor de tatăl său, de care vorbeşte evanghelistul, nu trebuie înţeleasă doar ca o îndepărtare fizică, ci în primul rând una duhovnicească, o înstrăinare de dragostea părintelui său. Înstrăinarea aceasta este oglindită în viaţa noastră prin îndepărtarea de dragostea lui Dumnezeu, Părintele nostru ceresc, datorită păcatelor pe care le săvârşim. Hotărârea fiului de a reveni în casa tatălui său are o semnificaţie profundă pentru fiecare dintre noi, întrucât conştientizarea stării de păcătoşenie şi voinţa de îndreptare a vieţii sunt esenţiale în procesul mântuirii, de reaşezare în starea de fiu al Părintelui Ceresc. Mesajul evangheliei este unul încurajator, Dumnezeu ne caută, iese întru întâmpinarea noastră atunci când ne smerim şi aducem roade de pocăinţă pentru păcatele noastre”, a menţionat Preasfinţitul Paisie Lugojanul.

În final, Ierarhul a transmis tuturor celor prezenţi purtarea de grijă şi binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Comments are closed.