Slujire arhierească la Catedrala Mitropolitană din Timişoara

Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a slujit în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi la Catedrala mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara. Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie,înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi slujitori ai sfântului lăcaş.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Ierarhul a tâlcuit pericopa evanghelică de la Matei 25, 31-46,  evidenţiind câteva dintre învăţăturile duhovniceşti pe care evanghelia Înfricoşătoarei Judecăţi  ni le pune înaintea ochilor duhovniceşti. În acest sens, Preasfinţitul Paisie a arătat că la poarta Împărăţiei Cerurilor, potrivit Sfinţilor Părinţi, putem bate doar cu virtuţile şi cu faptele iubirii iubirii milostive îndreptate spre cei de aproape ai noştri aflaţi în lipsuri şi nevoi. Dragostea pe care o împărtăşim celor de lângă noi în timpul vieţii şi felul în care ne raportăm la aceştia, sunt cele care ne aşează de-a dreapta sau de-a stânga Dreptului Judecător. Nu sunt lipsite de importanţă nici ostenelile duhovniceşti şi nevoinţele, însă toate acestea trebuie să ia chip văzut în viaţa noastră, astfel încât, prin tot ceea ce facem, prin tot ceea ce spunem, să se întrezărească iubirea dumnezeiască, iubire pe care Dumnezeu o împărăşeşte necondiţionat fiecăruia dintre noi.

În finalul slujbei, Ierahul a transmis celor prezenţi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredinţându-i de întreaga sa purtare de grijă şi dragoste părintească.

Credincioşii care nu au putut fi prezenţi la slujba de duminică de la Catedrala mitropolitană au avut ocazia să urmărească Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în direct pe canalul local al televiziunii române. Acest lucru se datorează bunei colaborări dintre Mitropolia Banatului şi TVR Timişoara, cele două instituţii organizând împreună numeroase proiecte religios-culturale în oraşul de pe Bega de-a lungul anilor.

Comments are closed.