Slujire arhierească la catedrala mitropolitană din Timişoara şi aniversarea Mitropolitului Banatului

Astăzi, de praznicul „Intrării în Biserică a  Maicii Domnului”, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a slujit la catedrala mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara. Ierarhul a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie alături de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa unui număr mare de credincioşi.

Cuvântul de învăţătură referitor la semnificaţia praznicului de astăzi a fost susţinut de pr. Marius Florescu, slujitor al catedralei mitropolitane. Răspunsurile liturgice au fost date de corul catedralei mitropolitane, condus de pr. Dan Dragomir.

După Sfânta Liturghie, soborul clericilor, condus de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, a săvârşit o slujbă de Te Deum, drept mulţumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, cu ocazia împlinirii a 88 de ani de viaţă.

Astăzi, 21 noiembrie, Înalt Preasfinţitul Mitropolit Nicolae al Banatului împlineşte venerabila vârstă de 88 de ani. Ierarh cărturar, cu o operă bogată şi inedită, Înalt Preasfinţia Sa este o personalitate, care a marcat istoria Bisericii Ortodoxe Române şi pe cea a Bisericii locale din ultimii aproape 50 de ani care au trecut de la instalarea sa în scaunul mitropolitan de la Timişoara.

Cu ocazia aniversării sale de astăzi, colaboratorii de la Centrul Eparhial, protopopii, clericii, monahii, precum şi toţi credincioşii din cuprinsul Mitropoliei Banatului urează Înalt Preasfinţitului Mitropolit Nicolae un sincer “La mulţi ani!”, însoţit de rugăciunea caldă, către Bunul Dumnezeu, de a-l păzi “întreg, cinstit, în pace, îndelungat în zile”, spre binele şi slava Sfintei Biserici a lui Hristos.

Comments are closed.