Tabăra „Bucuria Cunoașterii”, la cea de a VI-a ediție

40 de copii din localitatea Topolovațu Mare, jud. Timiș, au participat, săptămâna aceasta, la cea de a VI-a ediție a taberei „Bucuria Cunoașterii”, desfășurată și-n acest an, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la Centrul de Agrement Poieni Strâmbu, jud.Timiș. Beneficiarii taberei au fost copii cu rezultate deosebite la învățătură sau care s-au remarcat în decursul anului școlar prin activitățile desfășurate, precum și copii proveniți din familii cu probleme sociale.                                                                                                                   

Un prim popas al grupului a fost la Mănăstirea Românești, unde copiii am cerut ajutorul lui Dumnezeu.

  „Deși ca zile, tabăra a fost scurtă, ca și evenimente, ea a fost complexă. Spre exemplu: am primit în tabără vizită celor de la Direcția Antidrog Timiș, care ne-au adus noi informații privind consumul și rezultatul acestuia pentru copii; s-au făcut drumeții, vizitandu-se unul din principalele puncte turistice ale zonei: cascada de la Șopot de pe unul din brațele răului Bega, aflată într-o zona turistică deosebit de atrăgătoare și destul de grea privind vizitarea ei; în cea de-a 3-a zi s-a urcat la tunelul Hoților și la zona de semnal pentru telefon, călătorie care a durat cu urcare și coborâre peste 3 ore de mers, copiii fiind deosebit de încântați. În utima zi a taberei, în semn de apreciere pentru bunul lor comportament, copiii au fost recompensatii cu diplome și icoane. Pe această cale exprimăm cuvinte de mulțumire Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, care au prelungit șederea copiior în tabără cu o zi, fiind alături de grupul nostru de fiecare când resușim să organizăm o astfel de acțiune”, a spus părintele Cosmin Chiroiu.

  Scopul și obiectivele taberei au fost: cunoașterea și interacționarea tinerilor între ei, indiferent de vârstă, îndepărtarea de tehnologie (pentru că în centru nu exista acces la telefon și semnal de internet) situație care i-a împins pe copii să interacționeze mai bine, o rupere destul de mare din individualismul multora dintre cei prezenți și nu în ultimul rând o apropiere mai bună față și de cei care le-au fost alături în această perioadă și care le-au câștigat încrederea.                  

  Organizatorii taberei au fost preotul Cosmin Chiroiu din parohia Iosifalău, învățătorea Mihaela Chiroiu, Gherghina Petrișor, reprezentantul Primăriei și voluntarele Ana Mândru și Mihaela Mihai.

Comments are closed.