Zi cu dublă semnificație pentru Parohia Zona Tipografilor din Timișoara

       Cu binecuvântarea ÎPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, în duminica a V-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent în mijlocul credincioșilor bisericii cu hramul  ”Cuvioasa Parascheva” a Parohiei Zona Tipografilor din Timișoara. În orele dimineții pr. Paroh Ioan Dumitriu împreună cu celilați părinți slujitori au întâmpinat pe Preasfinția Sa, care a oficiat Sfânta Liturghie în prezența a numeroși credincioși ai parohiei. Răspunsurile liturgice au fost date de către corul parohiei la care s-au alăturat și alți tineri psalți, atât de la parohiile din oraș, cât și din alte județe.

 Cuvântul de învățătură din cadrul Sfintei Liturghii a fost rostit de către pr. Marius Covaci, preot la catedrala mitropolitană, ce a evidențiat valoarea vieții creștine, legătura omului cu Hristos, care face posibilă viețuirea duhovniceasă.

 În această duminică, în care a fost prăznuit Sf. Mare Mc. Procopie, doi tineri din parohie și-au făgăduit credință unul altuia în Taina Sfintei Cununii, ce a fost oficiată în cadrul Sfintei Lirturghii arhierești, actualizând în acest mod rânduiala din Biserica primară a acestei Taine. Au fost prezenți o seamă de tineri îmbrăcați în costume populare, ca o legătură vie cu Tradiția populară românească.  În finalul slujbei PS Paisie a transmis celor credincioșilor binecuvântarea IPS Nicolae și dragostea sa părintească pentru întreaga comunitate a acestei parohii.  Deși parohia ființează din anul 2005,   totuși are o bogată activitate prin grija pr. paroh Ioan Dumitriu, care conduce lucrările de construcție atât a bisericii, a grădiniței ”Sf. Mucenițe Filofteia” cât și a unui Centru social pentru tinerii defavorizaţi.

Comments are closed.