Zi de aleasă bucurie la Sânnicolau Mare

În Duminica a XII-a după Rusalii, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din localitatea Sânnicolau Mare. Cu acest prilej, ierarhul a adus o raclă cu părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei, ocrotitorul celui mai vestic oraş din România.

Evenimentul a făcut parte din cadrul manifestărilor cultural – artistice şi religioase organizate cu prilejul “Zilelelor oraşului Sânnicolau Mare”, ce au avut loc în perioada 2-4 septembrie.

În dimineaţa zilei de 4 septembrie, ierarhul a fost întâmpinat de soborul de preoţi şi diaconi, condus de pr. Gheorghe Sutac, protopopul de Sânnicolau Mare, precum şi de numeroşi credincioşi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, în frunte cu Dănuţ Groza, primarul localităţii Sânnicolau Mare, şi Mircea Băcală, prefectul judeţului.
PS Paisie Lugojanul a oficiat slujba de binecuvântare a lucrărilor de reparaţie şi renovare întreprinse la biserica parohială cu hramul “Naşterea Maicii Domnului”, apoi, începând cu ora 10:00, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.
Un moment important pentru credincioşii din Sânnicolau Mare l-a constituit aducerea unor părticele din moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirei Lichiei, de la Bari, Italia. Acestea au fost puse la loc de cinste în biserică, iar după slujbă, toţi cei prezenţi au avut posibilitatea să se închine şi să sărute racla cu moaştele ocrotitorului lor, care va rămâne de acum înainte în biserica parohială.
Aducerea moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae în oraşul timişean a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Mitropolit Nicolae al Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, în urma demersurilor realizate de Dănuţ Groza, primarul localităţii Sânnicolau Mare.

Comments are closed.