Zilele Muzicii Sacre, ediția a XXIII-a

1-largeÎn perioada 12-14 decembrie a.c la Sala Capitol din Timișoara se desfășoară Zilele Muzicii Sacre ajunsă la cea de-a XXIII-a ediție, organizate de Filarmonica Banatul Timişoara şi sunt dedicate memoriei martirilor din decembrie 1989. Față de anii precedenți Dubașii din Valea Mureșului se vor alătura corurilor din festival și vor aduce cu ei mireasma obiceiurilor de Crăciun din vechime, păstrate pe acele meleaguri. Astfel, alături de alte coruri creștine din oraș, au participat în prima zi Dubașii de pe Valea Mureșului, prin sprijinul primăriilor locale și al Asociației Zarand, Dubașii din Ilteu-Petriș, Dubașii din Pojoga-Zam și Dubașii din Săvârșin. Apoi un moment coral deosebit a fost susținut de corala bărbătească ortodoxă  „Epifania”, dirijată de prof. Florin – Nicolae Şincari. A doua zi, au urcat pe scenă Corul de cameră Floris din Jimbolia, Corala Carmina Dacica, Corul Catedralei Ortodoxe Sârbe din Timişoara ș.a.

tr

În ultima zi a evenimentului, miercuri, 14 decembrie, de la ora 18.00, vor susține un spectacol de colinde, cântece tradiționale și patriotice, Corul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Timişoara, dirijat de diac. Lect. Univ. Dr. Ion Alexandru Ardereanu, alături de alte trei coruri creștine din urbea de pe Bega.

Evenimentul Zilele Muzicii Sacre de la Timișoara este organizat de Consiliul Local al Municipiului Timișoara și  Filarmonica Banatul Timișoara.  

2-large 3-large

Comments are closed.