Ziua Culturii Naționale la Academia Română – filiala Timișoara

Academia Română filiala Timișoara și Institutul de Studii Banatice „Titu Maiorescu” a organizat ca în fiecare an, Ziua Culturii Naţionale sub genericul: Cultură și Spiritualitate în Banatul istoric.

Evenimentul a avut loc joi, 17 ianuarie  ora 11,00, în Aula Filialei Timişoara a Academiei Române. După Cuvântul de deschidere rostit de Acad. Dan Dubină, Preşedintele Filialei din Timișoara a Academiei Române, au susţinut lucrări relevante la obiect: Prof. univ. dr. Mircea MARTIN, membru corespondent al Academiei Române care a militat Pentru o comunitate a memoriei,Prof. univ. dr. Ion SIMUȚ, de la Universitatea din Oradea, evocând Banatul literar într-o enciclopedie bănățeană. 

Excelența Sa József-Csaba Pál, Episcop Romano-Catolic de Timişoara a vorbit despre Sfânta Treime, model peren al conviețuirii ieri și astăzi şi Î.P.S. Ioan SELEJAN, Mitropolitul Banatului a prezentat referatul Manifestări culturale de masă în Banatul istoric la începutul secolului XX.

Cuvantul IPS Ioan

Pe parcurs au avut loc minunate momente artistice susținute de solişti ai Grupului FLORES, de la Palatul Copiilor din Timișoara, coordonator prof. Nicolae Pușcașu.

Moderatorul întregului eveniment a fost Conf. univ. dr. Claudiu T. Arieșan, de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie a Universităţii de Vest din Timișoara.

Comments are closed.