12 tineri din Arhiepiscopia Timişoarei în stagiu de practică la Pallermo

      Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, în cadrul proiectului SOCIAL – Strategia de Ocupare şi Calificare prin Învăţare şi Activităţi pentru Libertate, un număr de 12 persoane din Eparhia Timisoarei participă în perioada 17-29 octombrie 2011 la un stagiu de practică în Pallermo, Italia.

      Obiectivul general al proiectului îl constituie diminuarea inegalităţii de şanse a deţinuţilor şi foştilor deţinuţi în tranziţia de la penitenciar la viaţa socială şi de muncă şi sustenabilitatea departamentului de reintegrare socială printr- un proiect de pionierat în România care vine concret în sprijinul persoanelor private de libertate, al familiilor acestora si al comunităţii.

     Organizatiile non-profit, ai caror membrii  participă la acest internship, au ca scop acumularea de cunoştiinte în domeniul economiei sociale, vizitarea cooperativelor sociale, pentru a  implementa modelele învaţate,  adaptate la realităţile din România. Proiectul Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 36 de luni, până în septembrie 2012, fiind susţinut financiar prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU /69/6.1/S/32801S., Axa prioritară 6 – „Promovarea incluziunii sociale”,  domeniul major de intervenţie 6.1 “Dezvoltarea economiei sociale”.

    Proiectul este implementat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor în parteneriat cu: Federaţia Filantropia din România, Patriarhia Română, , Ministero della Giustizia, Ufficio Esecuzione Penale Esterna, Italia, Ministero del Lavoro, Salute e Politiche Sociali, Italia, IRER Istituto Regionale di Ricerca della Lombardia, Italia,. Obiettivo Lavoro, Italia, Unione degli Assessorati ale Politiche Socio-Sanitarie e del Lavoro, Italia.

Comments are closed.