1400 de pachete cu rechizite distribuite copiilor din Arhiepiscopia Timişoarei

     În această perioadă, membrii Federaţiei Filantropia desfăşoară la nivel naţional o campanie de distribuire de rechizite şcolare pentru copiii din familiile nevoiaşe. Acţiunea este realizată cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale de Caritate Creştină (IOCC ) din SUA, prin intermediul filialei IOCC România, care a donat cele 18.000 de pachete cu rechizite.

La nivelul Arhiepiscopiei Timişoarei, Federaţia Filantropia, filiala Timişoara a distribuit, prin intermediul oficiilor protopopeşti din eparhie, 1000 de pachete cu rechizite copiilor cu situaţie materială precară din parohiile timişene. Totodată, 400 de pachete cu rechizite au fost distribuite elevilor cu risc major de abandon şcolar, prin intermediul Reţelei de Centre Educaţionale a Arhiepiscopiei Timişoarei, cu sedii în Timişoara, Făget, Lugoj, Deta şi Sânnicolau Mare.  Având în vedere că toate cele 17 organizaţii membre ale Federaţiei Filantropia au activităţi şi programe destinate copiilor, fiecare dintre ele a primit un număr de pachete în funcţie de numărul beneficiarilor înregistraţi pe care îl are fiecare organizaţie.

Fiecare pachet conţine rechizite adresate în special copiilor din clasele I-IV: caiete, set de creioane cu mină de grafit, creioane colorate, o pereche de foarfeci, riglă, ascuţitoare, gumă de şters, set de 12 coli colorate pentru lucrul manual. Aceste obiecte au fost cumpărate de copii din SUA din banii lor de buzunar şi au fost donate către parohiile creştin-ortodoxe locale. La rândul lor, acestea le-au trimis către centrele eparhiale şi de acolo au fost preluate de reprezentanţii IOCC.

Comments are closed.