Liturghie arhierească în parohia Timişoara-Mehala

În Duminica a XXV – a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din parohia Timişoara-Mehala, protopopiatul Timişoara I. Preasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Înălţarea Domnului”, alături de un sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa unui număr mare de credincioşi.

În cadrul slujbei Preasfinţia Sa a hirotonit un nou diacon pe seama bisericii, în persoana teologului Ioan Laurenţiu Bagiu, iar pr. Andrei Lehaci,  slujitor al parohiei, a fost hirotesit întru duhovnic. În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej zecilor de credincioşi prezenţi, Ierarhul a precizat importanţa slujirii aproapelui, ca fiind condiţie de intrare în Împărăţia lui Dumnezeu. În acelaşi timp, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, a adresat îndemnuri duhovniceşti clericilor şi credincioşilor parohiei pentru perioada următoare, a Postului Crăciunului, precum şi salutul binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

În finalul slujbei, pr. paroh Sebastian Ardelean a mulţumit Ierarhului  pentru prezenţă, precum şi pentru întreaga sa purtare de grjă faţă de credincioşii parohiei Timişoara-Mehala.

Comments are closed.