280 de ani de la zidirea bisericii din Oloşag, protopopiatul Lugoj

În Duminica după „Înălţarea Sfintei Cruci”, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Oloşag, protopopiatului Lugoj, care au aniversat 280 de ani de la zidirea bisericii parohiale.

Cu acest prilej, Ierarhul a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul “ Adormirea Maicii Domnului”, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi condus de pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul Ligii Tineretului Creştin Ortodox Român (LTCOR), din Lugoj, condus de prof. Alina Bogoevici.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi atât din parohia Oloşag, precum şi din celelalte parohii învecinate, alături de oficialităţi locale şi judeţene.

În final, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, a transmis tuturor credincioşilor parohiei Oloşag şi pr. Constantin Ciurel, parohul bisericii, binecuvântarea şi felicitările Întâistătătorului Banatului la împlinirea a 280 de la zidirea bisericii lor, dimpreună cu îndemnul de a contribui în continuare la bunul mers al vieţii bisericeşti şi păstrarea valorilor Ortodoxiei din această zonă.

Comments are closed.