A debutat simpozionul internaţional de teologie de la Mănăstirea Timişeni

DSC_0518

Astăzi, la Mănăstirea Timişeni, din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei, au debutat lucrările Simpozionul internaţional de teologie cu tema Sfânta Euharistie şi experienţa pocăinţei în tradiţia ortodoxă“, organizat de Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie în colaborare cu Mitropolia Banatului.

În deschiderea acestuia, a fost oficiată o slujbă de Te Deum în biserica mare a mănăstirii cu hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”. Delegatul Arhiepiscopiei Timişoarei la eveniment, Pr. Zaharia Pereş, consilier cultural eparhial, a transmis participanţilor la simpozion bine binecuvântarea şi mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum şi felicitările Preasfinţitului Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Scopul general al simpozionului este acela de a explora sensurile şi semnificaţiile teologice ale Sfintei Euharistii în tradiţia ortodoxă, precum şi legătura indisolubilă dintre Sfânta Euharistie şi experienţa duhovnicească a pocăinţei în spiritualitatea creştină.

În cele două zile ale simpozionului, vor susţine lucrări ştiinţifice preoţi profesori de la mai multe centre universitare teologice, atât din ţară, cât şi din străinătate. Dintre acestea amintim pe Pr. Dr. Gheorghios Metallinos de la Şcoala de Teologie a Universităţii din Atena, Pr. Dr. Konstantin Karaisaridis de la Facultatea de Teologie din Tesalonic, Pr. Prof. Dr. Nicolas Stebbing C.R Colegiul Învierii, Universitatea din Leeds, UK şi Conf. Dr. Adrian Lemeni de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti.

Simpozionul se adresează studenţilor şi masteranzilor teologi, precum şi tuturor celor care doresc să aprofundeze cunoştinţele teologice cu privire la sensul şi menirea celor două mari Taine ale Bisericii, Mărturisirea şi Euharistia. Evenimentul se încrie în programul cultural-ştiinţific al Arhiepiscopiei Timişoarei, dedicat Anului Omagial Euharistic.

 DSC_0511 DSC_0514 DSC_0517 DSC_0518 DSC_0519 DSC_0534  DSC_0559

Comments are closed.