Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscop și Mitropolit al Banatului, sala de festivități a parohiei Timișoara-Iosefin a găzduit miercuri, 9 aprilie 2025, Adunarea Generală a Societății Femeilor Creștin-Ortodoxe din Timișoara. În cadrul ședinței au fost prezentate raportul de activitate pe anul 2024, situația financiară și calendarul de acțiuni pentru anul în curs.
Raportul de activitate a adus în atenția participanților proiectele sociale și educaționale derulate sub egida societății. Astfel, proiectul “ În temniță am fost și ați venit la Mine” a fost implementat în parteneriat cu Penitenciarul Timișoara și a contribuit la păstrarea legăturii dintre persoanele private de libertate și familiile lor, promovând totodată valorile creștine și reintegrarea socială. Credincioasele din societate s-au îngrijit ca 16 deținuți să participe la pelerinajul de la Mănăstirea Sânandrei Colonie, unde au asistat la Taina Sfântului Maslu, iar la final au luat masa alături de familiile lor. De asemenea, un program de educație pentru viața de familie a reunit 11 persoane aflate în detenție.
Activitatea filantropică a societății s-a concretizat în derularea unor proiecte cu impact direct asupra comunității: „Adoptă o familie” (152 de copii și 103 adulți beneficiari), „Adoptă un zâmbet de copil” (18 elevi care au primit zilnic o masă caldă), „Adoptă o mămică” (sprijin pentru mame cu copii spitalizați), „Oportunități pentru toți” (ateliere creative pentru copii din Cerneteaz și Giarmata), și „Consilier în domeniul adicțiilor”, un program dedicat persoanelor dependente și familiilor acestora. În sprijinul acestor inițiative s-au implicat activ și credincioasele din parohiile Timișoara Viile Fabric și Timișoara Iosefin.
Societatea a acordat, totodată, două burse elevilor proveniți din familii defavorizate și a organizat evenimente dedicate Zilei Naționale a Familiei (15 mai), Înălțării Domnului, Zilei Eroilor și Zilei Vârstnicului (1 octombrie). În colaborare cu Căminul pentru persoane vârstnice din Timișoara, au fost oferite alimente, îmbrăcăminte și s-au organizat vizite periodice la credincioșii îngrijiți.
Pentru anul 2025, societatea și-a propus extinderea colaborării cu Serviciul Social al Arhiepiscopiei Timișoarei și Fundația Filantropia, inițierea unui parteneriat pentru construirea unui așezământ destinat mamelor adolescente fără sprijin familial, realizarea unui site și a unor platforme de comunicare online, dar și intensificarea sprijinului oferit persoanelor vârstnice. Totodată, se dorește stabilirea unor legături cu liceele timișorene, în vederea implicării tinerelor apropiate de valorile Bisericii în proiectele societății.
Adunarea Generală a luat act de retragerea doamnei profesoare universitare dr. Daniela Iacob din funcția de președinte a societății și a aprobat numirea doamnei profesoare universitare dr. Simona Drăgan pe această funcție. De asemenea, au fost primite noi membre, din rândul cărora face parte și maica dr. Anastasia Pah, cadru universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara.
În încheiere, părintele Ionel Popescu, vicar eparhial, a transmis credincioaselor binecuvântarea părintească și cuvântul de apreciere al Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan pentru activitatea remarcabilă a societății pe plan social-filantropic și cultural și pentru atașamentul lor față de Biserică. Preacucernicia Sa făcut o scurtă incursiune în istoria de peste 90 de ani a acestei societăți, evidențiat colaborarea ei cu Centrul eparhial, Fundațiile „Filantropia” și „Preot Ioan Olariu”, cu parohiile timișorene și așezămintele sociale, reafirmând sprijinul deplin al Bisericii pentru continuarea acesteia.








