Agenda Prea Sfinţitului Paisie Lugojanul pe luna august

În luna august Prea Sfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanu a efectuat următorul itinerar pastoral:

Joi, 14 august – la invitaţia Înalt Prea Sfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu al Ardealului a participat la slujba privegerii de la mănăstirea Sâmbăta de Sus şi la chemarea la arhierie a Părintelui arhimandrit Andrei Moldovan.

Vineri, 15 august – de praznicul Adormirii Maicii Domnului, a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea Sâmbăta de Sus împreună cu mai mulţi membrii ai Sfântului Sinod în frunte cu Înalt Prea Sfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu al Ardealului. În cadrul Sfintei Liturghii s-a săvârşit şi hirotonia întru arhiereu a arhimandritului Andrei Moldovan pentru funcţia de Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Sâmbătă, 16 august – a oficiat slujba vecerniei şi a predicat la parohia Timişoara Ronaţ, cu ocazia hramului parohiei şi a zilelor cartierului Ronaţ. Au participat numeroşi credincioşi şi oficialităţi de la Primăria Timişoara. Seara a oficiat slujba utreniei la mănăstirea Săraca.

Duminică, 17 august – a oficiat Sfânta Liturghie şi binecuvântarea lucrărilor la biserica parohiei Ferendia, protopopiatul Deta, alături de mai mulţi preoţi în frunte cu P.On. Părinte protopop Ioan Prisăcean. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotesit întru iconom preotul paroh Ionuţ Vântu. După cuvântul de învăţătură al ierarhului a urmat o agapă la care au participat credincioşi, membrii ai consiliului parohial şi primarul localităţii.

Luni, 18 august – a vizitat spitalul de copii ,,Louis Ţurcanu”, secţia de neonatologie.

Marţi, 19 august – a vizitat parohia Banloc şi s-a întâlnit cu primarul comunei la sediul primăriei.

Miercuri, 20 august – a fost oaspetele direcţiunii Colegiului ,,Coriolan Brediceanu” din Lugoj. Tot în aceeaşi zi a inspectat lucrările de pictură de la parohia Moşniţa Nouă, protopopiatul Timişoara.

Joi, 21 august – a vizitat împreună cu P.On. Părinte consilier Cristian Pavel parohia Checea şi a inspectat stagiul lucrărilor la noul aşezământ pentru bătrâni Sfântul Ierarh Nicolae. Din încredinţarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae s-a întîlnit cu membri Consiliului parohial cu care a discutat aspecte privind implicarea parohiei în funcţionarea aşezământului.

Vineri, 22 august – cu binecuvântarea Înalt Prea Sfintitului Parinte Mitropolit Nicolae a oficiat Sfânta Liturghie la catedrala mitropolitană din Timişoara. În aceeaşi zi, împreună cu P.On. Părinte consilier Ionel Popescu şi Domnul ing. Decebal Anastasescu (membru în Consiliul eparhial), s-a întâlnit cu primarul comunei Sânandrei. În cadrul întrevederii s-a discutat despre sprijinul pe care Primăria îl poate oferi credincioşilor din parohia Sânandrei Colonie. A urmat şi o întâlnire cu părintele paroh şi credincioşii parohiei Sânandrei Colonie. După amiază a oficiat slujba sfântului Maslu la biserica parohiei Timişoara Iosefin.

Sâmbătă, 23 august – a oficiat slujba vecernia la Mănăstirea Izvorul Miron şi tunderea în monahism a rasoforului Matei Hădărig. Pe lângă obştea mănăstirii la eveniment au mai participat părinte exarh arhim. Simeon Stana, preoţii de la parohiile Tomeşti Sat şi Tomeşti Colonie, precum şi numeroşi credincioşi.

Duminică, 24 august – a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dobreşti, hirotonind întru ipodiacon pe monahul Matei Hădărig. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Ligii Tineretului Ortodox din Lugoj. După încheierea liturghiei a vizitat lucrările începute la viitoarea biserică a mănăstirii după care a luat parte la o agapă.

Luni, 25 august – s-a aflat la catedrala greco-catolică din Lugoj asistând la slujba de înmormântare a Domnului Iosif Constantin Drăgan, prilej cu care a transmis mesajul de condoleanţe al Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel şi al Înalt Prea Sfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae.

Marţi, 26 august – a vizitat secţia de hematologie din cadrul spitalului municipal, stând de vorbă cu bolnavii internaţi în această secţie.

Miercuri, 27 august – s-a întalnit cu preşedintele şi vicepreşedintele asociaţiei ,,C.P. Help Net”, asociaţie neguvernamentală care sprijină copiii cu paralizie cerebrală. În cadrul întâlnirii s-a oferit sprijin logistic acestei asociaţii din partea fundaţiei Filantropia a Arhiepiscopiei Timişoarei.

Joi, 28 august – a participat la lucrările Consiliului eparhial. După amiază a participat la slujba privegheii de la mănăstirea Şag-Timişeni.

Vineri, 29 august – a oficiat Sfânta Liturghie şi a predicat la hramul mănăstirii Şag-Timişeni. La Sfânta Liturghie a participat obştea acestei mănăstiri şi numeroşi credincioşi din Timişoara şi din împrejurimi.

Sâmbătă, 30 august – a oficiat slujba de sfinţire a capelei ridicată de o familie de credincioşi în comuna Nădrag, protopopiatul Lugoj.

Duminică, 31 august – a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea Morisena Cenad şi a hirotonit întru ieromonah pe ierodiaconul Matei Hădărig.

Leave a Reply