Arhiepiscopia Timişoarei – proiect dedicat anului jubiliar în spitalele timişene

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului şi din grija pe care Biserica o are faţă de cei aflaţi în suferinţă, la iniţiativa Sectorului Cultural din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei se derulează un proiect destinat spitalelor timişene intitulat “Cu Hristos la bine şi la greu”.

Astfel, acţiunea va debuta azi, 13 februarie 2009, începând cu ora 14, când la Spitalul Judeţen de Urgenţă Timişoara se vor distribui câteva sute de cărţi din volumul universal “Urmarea lui Hristos” al lui Toma de Kempis. Aceste cărţi vor fi donate unităţilor medicale pentru a se regăsi în fiecare salon la căpătâiul bolnavilor care se vor putea bucura de un cuvânt de îmbărbătare în momentele de suferinţă, convingându-se că nu sunt singuri ci împreună cu Hristos la bine şi la greu. Acţiunea va continua la spitalele din oraş şi judeţ în săptămânile următoare.

Precizăm că prin asistenţa Centrului Eparhial şi strădania preotului Dan Cosmin s-a construit o biserică în incinta spitalului judeţean ce se apropie de finalizare cu scopul de a fi cât mai aproape de nevoile oamenilor care-şi pun nădejdea în Dumnezeu şi-l consideră doctor al sufletelor şi al trupurilor. De fapt prin această acţiune dedicată anului jubiliar al Sfântului Vasile cel Mare întemeietorul primelor spitale şi centre de asistenţă socială, încercăm şi noi prin ceea ce facem să fim continuatori ai operei Marelui Capadocian.

P.On. Pr. ic. stavr. Zaharia Pereş, consilier cultural la Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timişoarei

Leave a Reply