Arhiepiscopia Timișoarei sprijină Clinica de Chirurgie Pediatrică

La Timișoara au fost, la final de septembrie, prof. dr. Alessandro Frigiola și prof. dr. Tammam Yousef, de la Spitalul San Donato, Milano – coordonatorii Misiunii de Dezvoltare și implementare a Chirurgiei Cardiace Pediatrice și care împreună cu echipa managerului conf. Dr.Constantin Luca continuă programul început în 2019, sub coordonarea Ministerului Sănătății din România.

Acestui demers atât de necesar s-a alăturat și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan care, văzând întreg efortul de până acum pentru deschiderea acestei secții la Timișoara, a promis sprijin pentru achiziționarea și dotarea cu paturi cu funcțiuni complexe a clinicii, atât pentru terapie intensivă cât și pentru recuperare.

Arhiepiscopia Timișoarei, prin Fundația Filantropia Timișoara și cu sprijinul SC Profi Romania asigură dotarea cu 16 paturi conform configurației solicitate de medicii de la Institut: PAT SPITAL ELECTRIC CU 2 MOTOARE/4 SECTIUNI TM-D 4062 CU SALTEA in 3 SECTIUNI  PREVAZUTA CU HUSA IMPERMEABILA

Ieri au ajuns deja la Institut, 6 din cele 16 paturi. Operațiile pe inimă la copii vor începe, așadar, în luna noiembrie a acestui an, la Institutul de Boli Cardiovasculare (IBC) din Timișoara.

Cu ceva timp în urmă, domnul Conf. dr. Constantin Luca, managerul Institutului de Cardiologie Timișoara spunea: “Eu îmi doresc ca în viitor să ajungem la 200 de operații pe an, copii și nou-născuți, ceea ce estimez că, în 2-3 ani, vom fi deja o clinică care lucrează și cu un asemenea volum de muncă”.

Dumnezeu să binecuvinteze, cu harul Său cel Preasfânt, pe toți ostenitorii și binefăcătorii acestei clinici noi de Chirurgie Pediatrică!

Biroul de presă

Comments are closed.