Binecuvântarea bisericii din Luncani, jud. Timiş

Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent duminică, 25 noiembrie, în mijlocul credincioşilor din parohia Luncani, protopopiatul Făget.

Ierarhul a fost întâmpinat la orele dimineţii de copii şi localnici îmbrăcaţi în straie populare, în frunte cu un sobor de preoţi şi diaconi, condus de pr. Bujor Păcurar, protopopul Făgetului. Cu acest prilej, Ierarhul a oficiat slujba de binecuvântare a lucrărilor de renovare a bisericii parohiale cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, precum şi Sfânta Liturghie. Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, în cadrul slujbei, Preasfinţitul Paisie l-a hirotesit întru iconom pe pr. paroh Romel Neamţu, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru munca şi eforturile depuse alături de enoriaşii săi în slujba Bisericii. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţia Sa a accentuat importanţa slujrii lui Dumnezeu în viaţa noastră, prin participarea la sfintele slujbe ale Bisericii şi prin împlinirea proruncii de iubire a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, arătând că doar împlinid voia Sa şi câutând Împărăţia lui Dumnezeu, vom afla alinare şi liniştire sufletească în viaţa de aici, dar şi în cea de apoi. Răspunsurile liturgice au fost date de corul studenţilor teologi din Timişoara, condus de diac. Laurian Popa.

Parohia Luncani, de pe raza protopopiatului Făget, cuprinde 112 familii cu 338 credincioşi şi are în componenţa sa filia Luncanii de Sus cu 11 familii şi 27 credincioşi. Slujbele religioase sunt oficiate de pr. paroh Romel Neamţu în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, contruită în anul 1975 şi sfinţită de Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului în anul 1980.

Comments are closed.