Biserica Spitalului Judeţean din Timişoara a fost târnosită

       În Duminica a II-a după Rusalii, a Sfinţilor Români, Preasfinţitul Paisie Lugojanul, episcop- vicar  al Arhiepiscopiei Timişoarei, a săvârşit slujba de târnosire a bisericii cu hramul “Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian” din incinta Spitalului Judeţean Timiş.

La eveniment au participat reprezentanţi din partea instituţiei medicale, credincioşi care au contribuit la ridicarea sfântului lăcaş, precum şi zeci de  timişoreni de la mai multe parohii din oraş.

După slujba de sfinţire, Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în noul lăcaş închinat Sfinţilor Doctori fără de Arginţi Cosma şi Damian. Din soborul slujitorilor au făcut parte pr. Cristian Pavel, consilier social al Arhiepiscopiei Timişoarei, arhim. Climent Vântu, stareţul mănăstirii Săraca, pr. protopop Mircea Szilagyi, de la protopopiatul Timişoara II şi pr. Cosmin Dan, preot misionar la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, în cadrul slujbei, Preasfinţitul Paisie Lugojanul l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe pr. Cosmin Dan, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru eforturilor depuse în construirea sfântului lăcaş şi pentru rodnica activitate pastoral-misionară desfăşurată în cadrul instituţiei medicale timişene.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral “ Theophoros ” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. dr. Ion Alexandru Ardereanu.

Comments are closed.