Boboteaza la Timişoara

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului la catedrala mitropolitană din Timişoara, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat Sfânta Liturghie dupa care a sfinţit Aghiasma Mare în catedrală, în prezenţa a sute de credincioşi veniţi să ia apă sfinţită şi să se bucure de Marele Praznic al Bobotezei.

Totodata în cuvântul de învăţătură Presfinţia Sa a vorbit despre semnificaţia botezului creştin în viaţa oamenilor şi despre rolul binefacător al apei sfinţite atât pentru sănătatea trupului cât şi a sufletului.

Tot astăzi la cea mai importantă uzină de purificare şi distribuţie a apei din oraş la invitaţia directorului general Ing. Dr. Ilie Vlaicu – care a făcut o tradiţie în acest sens – s-a oficiat slujba de sfinţire a apei de către preotul parohiei Timisoara Plopi, P. On. Zaharia Peres care a binecuvântat apoi apa ce va ajunge în casele oamenilor, sfinţind totodată şi birourile angajaţilor.

Leave a Reply