Bustul Regelui Mihai inaugurat festiv la Timişoara

Miecuri , 10 noiembrie de la ora 10:00 a avut loc develirea oficială a bustului Regelui Mihai, amplasat în faţa Facultăţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Opera poartă semnătura regretatului Peter JECZA sculptor şi profesor de sculptură la Facultatea de Arte a Universităţii de Vest din Timişoara, România.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa a numeroase oficialităţi din partea oraşului, dl. Gheorgh Ciuhandu, primarul Timişoarei, Preasfinţitul Părinte paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, Stefan I. Drăgulescu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babes” din Timisoara.

Majestatea Sa Regele Mihai, a fost reprezentat la acest eveniment de către Alteţa Sa Principele Radu Duda , care, în cuvântul rostit cu acest prilej a menţionat:
“ gestul Universităţii de Medicina si Farmacie, de a pune pe soclu bustul regelui, nu este realizat din monarhism, sau din dorinta de a diviza societatea românească, ci pentru a-i pune pe toţi oamenii împreună sub sceptrul a două valori, instrumente fără de care nu putem trăi: libertatea şi statul nostru pe care îl slujim”.

Primarul Gheroghe Ciuhandu a mulţumit rectorului Stefan Drăgulescu, Consiliului Local şi tuturor celor implicaţi în buna organizare a acestui eveniment, totodată referitor la personalitatea Majestăţii Sale Regele Mihai a mărturisit:
„Legaturile regelui Mihai cu Timisoara sunt profunde, să nu uităm că regele este ctitorul unor importante instituţii din oraş, dacă ar fi să mă refer la splendida clădire care a fost ctitoriă ca şi catedrală mitropolitană, chiar în centrul Timişoarei şi care a intrat în imaginea orasului. Oraşul nostru i-a mulţumit declarându-l cetăţean de onoare, ceea ce pentru mine ca şi primar a fost o mare cinste”.

Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a transmis din partea Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului alese urări de bine întregii familii regale.

În cadrul evenimentului un sobor de preoţi şi diaconi de la Catedrala Mitropolitană, au slujit un Te Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate asupra majestăţii Sale Regele Mihai şi întregii case regale. În finalul manifestărilor corul Facultăţii de Teologie din Timişoara condus de Părintele Nicolae Belean a intonat imnul de stat al României şi Imnul Casei Regale.

Leave a Reply