Casă nouă pentru o familie cu cinci copii

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, Fundația „Filantropia” a Arhiepiscopiei Timișoarei, Societatea Femeilor Creștin-Ortodoxe, Fundația „Preot Ioan Olariu” și Parohia Timișoara Iosefin finanțează construirea unui corp de clădire pentru o familie cu cinci copii (cel mai mic are doar șase luni) din localitatea Bazoșu Vechi, județul Timiș.

Părinții – care lucrează ca zilieri – și cei cinci copii, împovărați de lipsuri și nevoi, locuiesc într-o singură cameră, fără grup sanitar, condițiile lor de trai fiind mai mult decât insalubre. Cu toate acestea, cei doi soți au reușit să achiziționeze o mare parte din materialele necesare extinderii casei, însă nu mai au bani pentru manopera necesară construcției.

Dată fiind această situație, cu purtarea de grijă a Părintelui Mitropolit Ioan și cu sprijinul preotului paroh Cristian Băican, ONG-urile mai sus amintite s-au angajat să suporte cheltuielile necesare ridicării noului corp de clădire pentru această familie, format din două camere și un grup sanitar. Lucrările au avansat, astfel, destul de repede, în momentul de față casa fiind ridicată și acoperită. De asemenea, acum se lucrează la montarea ferestrelor și a ușilor.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, nădăjduim ca, până la sfintele sărbători, casa să fie finalizată în interior și înzestrată cu mobilierul necesar.

Comments are closed.