Casă nouă pentru un credincios vârstnic

În Anul omagial al pastorației persoanelor vârstnice, Părintele Mitropolit Ioan al Banatului s-a îngrijit de ridicarea unei case noi pentru un credincios din localitatea Grăniceri, comuna Foeni, Protopopiatul Deta.

Vizitând localitatea respectivă, Înaltpreasfinția Sa a constatat că o casă aflată la marginea satului, lângă granița României cu Serbia, se află în pericol de prăbușire, fiind susținută doar de suporți de lemn amplasați sub acoperiș. Din cauza greutății acoperișului, ușile și ferestrele casei nu se mai puteau închide, condițiile de locuit fiind, așadar, nu doar improprii, ci și periculoase pentru viața locatarului.

Contactat de Părintele Mitropolit, credinciosul care locuiește singur în acea casă, a arătat că este urmaș al unei familii cu 11 copii, se află în imposibilitatea de a-și reabilita locuința și nu are nicio sursă de venit.

Luând cunoștință de această situație gravă, Înaltpreasfinția Sa a hotărât că este necesară construirea unei noi case și imediat a luat măsuri pentru începerea lucrărilor, casa fiind  construită în doar 3 zile.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan s-a îngrijit, totodată, de înzestrarea casei cu obiectele de uz casnic necesare și a plătit la punctul alimentar din localitate suma necesară aprovizionării cu alimente a acelui credincios vârstnic și bolnav, pentru o lungă perioadă de timp.

Acțiunea filantropică derulată de către Părintele Mitropolit Ioan, împreună cu credincioși făcători de bine, se înscrie în șirul  lung al faptelor de milostenie săvârșite de Chiriarh de-a lungul anilor și constituie un exemplu demn de urmat, mai ales în această perioadă a Postului Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Comments are closed.