Cerc misionar la parohia Oloșag, Protopopiatul Lugoj

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, în Duminica a III-a după Rusalii, în parohia Oloșag, a avut loc prima întâlnire din anul acesta a cercurilor misionare din Protopopiatul Lugoj.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Vecerniei în istorica biserică parohială din Oloșag. Soborul slujitor a fost format din preoții, Constantin Ciurel, preotul paroh Ioan Arimescu de la parohia Crivina și Mihail Copil de la parohia Jena.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Mihail Copil de la parohia Jena. În acest cuvânt, părintele a folosit drept tematică Anul omagial din Patriarhia Română, vorbind foarte frumos despre pastorația românilor din afara granițelor țării, despre problema diasporei românești, dar și despre modul cum Biserica nu i-a lasat singuri pe fiii ei plecați în alte colțuri ale lumii și a mers după ei pentru a răspunde nevoilor spirituale ale acestora.

La acest eveniment, au luat parte foarte mulți credincioși din parohie, care au apreciat cuvintele rostite, dar s-au și bucurat de slujirea și prezența preoților din cercul misionar.

Părintele protopop Ionuț Furdean a făcut apel la finalul întâlnirii către cei prezenți, să îi pomenească pe cei plecați în afara granițelor țării, să îi primească cu bucurie pe toți cei care se întorc acasă. De asemenea și cei  care vor dori să părăsească țara au primit îndemn să nu uite de Biserica strabună și de frumusețea locurilor natale.

La finalul întâlnirii, părintele protopop a transmis tuturor celor prezenți arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan iar părintele paroh a mulțumit părinților prezenți și tuturor credincioșilor.

Biserica parohială din Oloșag, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, datează din anul 1730 și este declarată monument istoric de categoria A.

Comments are closed.