În luna octombrie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, au fost organizate și ținute cele patru cercuri misionar-pastorale din protopopiatul Făget.
Aceste întâlniri, menite să fie un prilej de discutare a problemelor preoților și de aprofundare a unor teme generale propuse de Patriarhia Română, reprezintă momente de referință în parohiile în care se desfășoară.
Întâlnirile au început cu slujirea Sfântului Maslu, la care au participat numeroși credincioși. Apoi, a fost susținută câte o cateheză privind Anul omagial al Sfinților Doctori și Tămăduitori fără de arginți, urmată de o discuție despre pastorația persoanelor bolnave. Astfel, la Cercul misionar de la parohia Românești, ținut la 13 octombrie, au participat 11 preoți, iar cateheza despre „Sfinții Doctori și Tămăduitori fără de arginți” a fost susținută de preotul Dorin Covaci de la parohia Temerești. Întrucât lucrările cercului misionar au coincis cu sărbătoarea hramului bisericii, la această manifestare au participat numeroși numeroși credincioși.
În seara de duminică, 20 octombrie, a avut loc Cercul misionar de la parohia Făget I. La acesta au participat 12 preoți, iar preotul Cristian Farcaș de la parohia Făget II a susținut cateheza cu tema „Sfinții Doctori și Tămăduitori fără de arginți și Sfântul Gherasim din Chefalonia”.
Cel de-al treilea cerc misionar, la care au participat 9 preoți, a avut loc la parohia Cladova, în 26 octombrie. Cateheza intitulată „Aspecte practice din activitatea Sfinților Doctori și Tămăduitori fără de arginți”, a fost susținută de preotul Daniel Escariu de la parohia Cutina.
Ultima întâlnire a avut loc la parohia Mâtnicul Mic, în 27 octombrie, în prezența a 12 preoți. Cateheza cu tema „Despre milostenie” a fost susținută de preotul Bojidar Ieremici de la parohia Fârdea.Săvârșirea Tainei Sf. Maslu în cadrul celor patru cercuri misionare, cu participarea unui număr mare de preoți, a avut un ecou deosebit în rândul credincioșilor, reprezentând un prilej minunat de rugăciune comună. În același timp, susținerea catehezelor despre Sfinții Doctori și Tămăduitori fără de arginți i-a familiarizat pe credincioși cu tema Anului omagial.
În concluzie, putem spune că cercurile pastoral-misionare sunt foarte importante pentru instruirea credincioșilor în dreapta credință a Bisericii, iar pentru preoți constituie momente de înălțare duhovnicească si de reîmprospătare a cunoștințelor teologice dobândite în timpul studiilor..