Colinde la catedrala mitropolitană

Mai multe formaţii corale au adus la catedrala mitropolitană vestea că Hristos Domnul S-a născut în peştera Betleemului.
Astfel, Duminică 5 decembrie, după vecernia cu litie oficiată de Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul împreună cu slujitorii catedralei, grupul vocal „Theoforos” din Timişoara, condus de P.On. Părinte Radu-Cosmin Bogdan, a prezentat un concert de colinde.

Marţi 7 decembrie, după slujba vecerniei, corul mixt „Orantis” din Soroca – Republica Moldova, dirijat de Doamna prof. Veronica Chiţan a interpretat mai multe colinde şi cântece tradiţionale de Crăciun.

Duminică 12 decembrie grupul psaltic „Thronos” de la catedrala patriarhală din Bucureşti, condus de P.C. diacon protopsalt Mihail Bucă, a prezentat un concert de colinde în catedrală, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a Înaltpreasfinţitului Mitropolit Nicolae, la iniţiativa Preasfinţitului Episcop-vicar Paisie Lugojanul şi în organizarea fundaţiei Filantropia a Arhiepiscopiei Timişoarei. Au fost de faţă Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie, numeroşi clerici şi credincioşi. Prezentarea concertului a făcut-o P.On. Părinte protopop Mircea Szilagyi. Grupul „Thronos” a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie arhierească oficiată în dimineaţa aceleiaşi zile la catedrala mitropolitană.

Leave a Reply