Concursul “ Icoana mea”, ediţia a IX-a

Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 din Timişoara a organizat sâmbătă 19 mai, cea de-a IX-a ediţie concursului de creaţie plastică intitulat „Icoana Mea”. Evenimentul   a întrunit şi în acest an, un număr de aproximativ 100 de elevi pasionaţi de pictura bisericească de la 20 de şcoli din judeţul Timiş. Alături de elevi şi profesori, au fost prezenţi la eveniment şi reprezentanţi din partea instituţiilor partenere, precum pr. Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei şi pr. Dorinel Săvescu, inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş. 

Concursul iniţiat de profesoara de religie de la Şcoala nr 2, Daniela Berar, a reprezentat un bun prilej pentru copiii talentaţi la pictură să-şi manifeste măiestria artistcă prin realizarea unei lucrări plastice cu  tematică religioasă. Ediţia din acest an a concursului a propus tinerilor artişti tema „Sfinţii – modele de urmat”.  Concurenţii au participat cu icoane realizate atât pe lemn, cât şi sticlă, în abordări şi tehnici diverse precum, tempera sau ulei  Lucrările au fost jurizate de profesori de specialitate şi expuse în cadrul unei expoziţii organizate în holul unităţii de învăţământ.

 Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae Mitropolitul Banatului, şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al eparhiei, Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei a oferit copiilor participanţi la concurs premii constând în iconiţe şi cărţi religioase, tipărite la Editura eparhială “Învierea”.  Cea de a IX-a ediţie a concursului “Icoana mea” a fost organizată cu sprijinul  Mitropoliei Banatului, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş şi a Consiliului Judeţean Timiş.

Comments are closed.