Concursul naţional de retorică

Acest concurs este organizat de către Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educaţional al Patriarhiei Române.

Tema acestui concurs este “Crezul meu! şi constă în alcătuirea unui eseu (despre modul în care percepem mărturisirea de credinţă) de maxim o pagină.
Participanţii la concurs sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani, copii care participă la lecţiile de cateheză organizate la nivelul fiecărei parohii.
Lucrările vor fi trimise până cel târziu la data de 1 aprilie a.c. la protopopiatul de care aparţine parohia. În cazul parohiile din protopopiatul Timişoara, lucrările vor fi trimise la Biroul de catehizare al Centrului eparhial.

Evaluarea şi premierea lucrărilor se va face la nivelul fiecărui protopopiat, cu excepţia protopopiatului Timişoara, aceasta desfăşurându-se la Centrul eparhial. Alături de premiile acordate, fiecare participant va primi o diplomă de participare.

Lucrarea clasată pe locul I la acest nivel va fi trimisă pentru etapa eparhială, care se va desfăşura în prima săptămână din luna mai.

În urma evaluării finale, cea mai bună lucrare va fi transmisă Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului teologic-educaţional al Patriarhiei Române în vederea evaluării la faza naţională. Premierea va fi în data de 21 mai 2010.

Leave a Reply