Conferință comună a preoților din protopopiatele Lugoj și Făget

Duminică, 22 mai a.c., a avut loc prima conferință cu preoții din Protopopiatele Lugoj și Făget, desfășurată în prezența Înaltpreasfințitului Părinte și Mitropolit Ioan.

Lucrările conferinței au debutat cu oficierea Acatistului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj. Împreună cu preoții celor două protopopiate, la slujba Acatistului și la conferința de primăvară au participat și credincioși din oraș, precum și din satele limitrofe acestuia.

Soborul slujitor a fost format din preotul Ion Last, de la parohia Cireșu-Măguri, preotul Mihail Copil de la parohia Jena și preotul Ovidiu Marinescu de la parohia Bethausen.

După momentul de rugăciune, a fost dezbătută tema conferinței preoțești, „Rugăciunea în viața Bisericii și a creștinului”, dedicată Anului Omagial stabilit de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Preoții desemnați să pregătească materialul conferinței au fost, Ion Dragomir, de la parohia Nevrincea, protopopiatul Făget și Constantin Timariu de la parohia Bacova, protopopiatul Lugoj, iar predica duminicală a fost susținută de preotul Ion Last de la parohia Cireșu-Măguri.

Încheindu-se prezentarea referatelor, Părintele Mitropolit Ioan a inițiat un dialog pe marginea temei prezentate cu preoții și credincioșii prezenți în sfânta biserică.

Pornind de la unele texte biblice despre rugăciune, Înaltpreasfinția Sa a subliniat că rugăciunea are un rol esențial în viața noastră de creștini, ne însoțește în momentele de bucurie și de tristețe, revarsă în sufletul nostru pace și bucurie. Prin rugăciunea făcută cu credință, cu umilință și cu stăruință, credinciosul vorbește cu Dumnezeu și intră în comuniune de iubire cu El și cu aproapele.

Chiriarhul a arătat, de asemenea, că scopul rugăciunii este mântuirea sufletului și i-a îndemnat pe cei prezenți să intensifice rugăciunea, mai ales în aceste vremuri amenințate de spectrul războiului, foarte importantă fiind așadar rugăciunea pentru pace, atât de prezentă în ecteniile sfintelor noastre slujbe.

Comments are closed.