Conferinţa preoţească de la Timişoara

Vineri, 16 octombrie 2009, a avut loc conferinţa preoţească a protopopiatului Timişoara.

Conferinţa a debutat la orele 9 printr-un Te-Deum săvârşit de un tânăr sobor de preoţi şi diaconi în biserica parohiei Iosefin. La finele slujbei preotul Dragoş Debucean a rostit predica duminicii a XX-a după Rusalii, despre învierea fiului văduvei din Nain.

În continuare s-a tecut în sala de şedinţe a protopopiatului unde lucrările şedinţei au început cu o rugăciune şi cu un cuvânt al P. On. Prot. dr. Ioan Bude. În continuare moderarea a făcut-o P. On. Sorin Lungoci, consilier eparhial al sectorului patrimoniu. Preotul Mircea Szilagyi de la parohia Ghiroda Nouă a citit referatul cu tema „Problemele tinerilor şi implicarea Bisericii în rezolvarea lor”. Au urmat luările de cuvânt pe marginea referatului prezentat şi diverse propunei în privinţa îmbunătăţirii pastoraţiei tinerilor.

În cea de a doua parte a conferinţei s-a discutat modul de administrare şi întreţinere a cimitirelor parohiale. P. On. părinte protopop a făcut recomandări preoţilor parohi despre modul în care trebuie întreţinute cimitirele şi toate celelalte imobile parohiale precum şi modul corect de oficiere a slujbelor bisericeşti.

Conferinţa s-a încheiat cu obişnuita rugăciune.

Leave a Reply