Conferinţă preoţească în Protopopiatul Lugoj

         Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, zilele acestea în Arhiepiscopia Timişoarei se desfăşoară conferinţele preoţeşti de toamnă. Vineri, 19 octombrie, a avut loc întrunirea preoţilor din cadrul protopopiatului Lugoj.

În debutul întâlnirii, la catedrala cu hramul „ Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj a fost oficiată slujba îndătinată de Te Deum. Conferinţa s-a desfăşurat în sala de festivităţi a sediului Protopopiatului Lugoj, sub preşedinţia Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. La întâlnire au fost prezenţi şi pr. Marius Sfercoci, inspector eparhial, moderatorul discuţiilor, şi pr. Ioan Cerbu, Protopopul Lugojului.

În conformitate cu prevederile Sfântului Sinod conferinţa a tratat tema “Lucrarea pastorală a Bisericii şi a slujitorilor ei pentru îngrijirea bolnavilor”. Referatul conferinţei a fost susţinut de către pr. Ioan Pană, de la parohia Brestovăţ.

În partea a doua a conferinţei a fost analizată colaborarea dintre preot şi profesorul de religie, precum şi alte probleme administrative. Seria de conferinţe se va încheia miercuri, 23 octombrie, cu întrunirea preoţilor din Protopopiatul Deta.

Comments are closed.