Târnosirea primei biserici ortodoxe din Parohia Peciu Nou

          Credincioşii parohiei Peciu Nou, din Protopopiatul Timişoara I, vor sărbători duminică, 21 octombrie, sfinţirea bisericii parohiale cu hramul „ Adormirea Maicii Domnului”. Cu acest prilej, va fi prezent în mijlocul lor Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, care va oficia Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie.

Evenimentele prilejuite de sfinţirea sfântului lăcaş vor debuta duminică la ora 8:30 cu întâmpinarea ierarhului şi a oficialităţilor locale şi judeţene. Apoi, de la ora 9:00, Preasfinţitul Paisie Lugojanul va săvârşi slujba de târnosire, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi de la mai multe parohii şi mănăstiri din cuprinsul eparhiei, iar de la 10:00 va oficia Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. La sărbătoare, alături de localnici sunt aşteptaţi  credincioşi din satele învecinate, precum Şag, Parţa, Cebza, Giulvăz şi Petroman, dar şi din Timişoara.

Lucrări de construcţie ce au durat 21 de ani

Piatra de temelie a bisericii parohiale a fost pusă în anul 1991 de către Înalt Presfinţitul Nicolae, Mitropolitul Banatului. Lucrările de construcţie au fost demarate în timpul păstoririi preotului Pavel Constantin Rusalin şi au fost continuate din anul 2004 sub îndrumarea şi atenta supraveghere a preotului Tiberiu Benescu, în timpul căruia au avansat încurajator. În prezent, lucrările de construcţie continuă, fiind executate finisaje interioare şi exterioare, lucrări de pardosire şi tencuire, urmând a fi realizată şi pictura murală a bisericii. Biserica din satul timişean Peciu Nou deserveşte nevoile spirituale a 677 familii cu 1.808 credincioşi.

Comments are closed.