Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei s-a întrunit în şedinţă de lucru

Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei s-a întrunit joi, 30 iunie, în şedinţă lunară de lucru, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

La şedinţa Consiliului eparhial a participat şi Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, în calitate de delegat al Sfântului Sinod, în conformitate cu Hotărârea Sfântului Sinod nr. 3885/23. 05. 2011.  

În cadrul lucrărilor au fost analizate problemele curente ale secţiilor administrativ-bisericească, culturală, economică, asistenţă socială şi de patrimoniu.
La secţia administrativ-bisericească a fost prezentat rezultatul examenului de selecţie pentru ocuparea postului vacant de preot la parohia BuziaşI, protopopiatul Lugoj, a fost aprobată completarea parohiei Cireşu, protopopiatului Lugoj şi s-au discutat rapoartele oficiilor protopopeşti, privind comportamentul unor preoţi din Arhiepiscopia Timişoarei, stabilindu-se măsurile regulamentare în legătură cu aceştia.

La secţia culturală a fost prezentată lucrarea „ Carte de rugăciuni” tipărită cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, la editura Arhiepiscopiei Timişoarei. De asemenea, au fost oferite informaţii privind programul festivalului de cântare religioasă „ Pe Tine Doamne, Te lăudăm” organizat duminică, 3 iulie, la Lugoj, precum şi cu privire la întrunirea pe ţară a Asociaţiei „Oastea Domnului”.

La departamentul economic au fost aprobate contracte de închiriere şi arendă înaintate de parohii Centrului eparhial, iar la secţia asistenţă socială au fost prezentate informaţii privind stadiul proiectului strategic realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului şi Arhiepiscopia Alba-Iuliei, precum şi a proiectului „ Reţea interregională de centre educaţionale”, realizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Alba-Iuliei.

La secţia patrimoniu s-a prezentat rezultatul licitaţiei din 23 iunie a.c., privind vânzarea a cinci parcele de teren aparţinând parohiei Ghiroda Veche, din cadrul protopopiatului Timişoara II. Întrucât, parcelele de pământ nu s-au vândut, s-a hotărât reluarea licitaţiei.

Comments are closed.