Copiii de la Centrele de plasament şi şcolile speciale din Recaş şi Buziaş în vizită la Mănăstirea Timişeni- Şag

150 de copii de la la centrele de plasament şi de la şcolile speciale din judeţul Timiş au vizitat joi, 6 martie, Mănastirea Timişeni-Şag, una dintre cele mai reprezentative aşezăminte monahale ale Arhiepiscopiei Timişoarei.

 Şi în acest an, un număr mare de copii şi tineri de la Centrul de plasament şi Şcoala specială „Constantin Păunescu” din Recaş şi Centrul de reeducare al minorilor din Buziaş, au fost pentru câteva ore oaspeţii măicuţelor de la mănăstirea din apropierea Timişoarei. Însoţiţi de educatori, profesori şi asistenţi sociali, cei mici au participat în biserica mare a mănăstirii cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” la o slujbă de mulţumire adusă lui Dumnezeu, oficiată de Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei şi de Protos. Mihail Duma, duhovnicul mănăstirii. Alături de aceştia, au luat parte la slujbă şi pr. Zaharia Pereş, consilier cultural la Centrul eparhial şi stavrofora Casiana Şimon, stareţa mănăstirii.

În continuare, Arhim Simeon Stana a adresat un cuvânt de învăţătură celor prezenţi referitor la însemnătatea şi frumuseţea rugăciunilor pe care Biserica le-a rânduit pentru perioada Postului Mare, ce trebuiesc însă încununate de Sfânta Taină a Mărturisirii şi Sfânta Taină a Euharistiei.

Din partea Centrului eparhial din Timişoara, pr. Zaharia Pereş, consilier cultural a transmis celor prezenţi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului şi gândurile de bine ale Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, precum şi îndemnul de a urma exemplelor morale şi duhovniceşti pe care Biserica ni le pune înainte prin sfinţii săi. La finalul întâlnirii, copii şi tinerii au susţinut un recital de cântece şi poezii religioase, iar apoi au luat parte la agapa oferită cu multă generozitate prin grija stavroforei Casiana Şimon, stareţa mănăstirii şi a întregii obşti de maici.

Vizitele micilor pelerini la mănăstirile şi lăcaşurile de cult bănăţene au devenit o frumoasă tradiţie în Arhiepiscopia Timişoarei, acestea având loc în fiecare an în perioada Postului Mare. Pe lângă aceste pelerinaje, de mai bine de 20 de ani, Centrul eparhial din Timişoara organizează mai multe activităţi şi programe în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş în sprijinul copiilor nevoiaşi, dar şi cu Centrul de reeducare al minorilor din Buziaş.

Comments are closed.