Curs pentru prevenirea traficului de persoane la Timișoara

În martie 2024 se împlinește un an de la debutul unei noi colaborări între International Orthodox Christian Charities (IOCC) și Federația Filantropia, în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

La sediul Centrului Social al parohiei Fabric Vest a avut loc o întâlnire de lucru cu preoți și voluntari pentru a împărtăși modele de bune practici în domeniu și pentru a continua dezbaterile pe tema traficului de persoane, provocări și soluții. Gazda evenimentului a fost părintele Cristian Pavel, consilier social al eparhiei și președinte al Fundației Filantropia – Timișoara.

Au fost alături de cursanți invitați de marcă pentru tema discuțiilor: pr. Ciprian Ion Ioniță – Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic din Administrația Patriarhală și Președinte al Federației Filantropia, Alexandra Mararu – Asistent proiect, International Orthodox Christian Charities (IOCC) și Ana Maria Cordun – Asistent social, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

„Această întâlnire de lucru face parte dintr-un cadru mai amplu în care Federația Filantropia, împreună cu Organizația Internațională de Caritate Creștină, au dezvoltat un proiect de prevenire și informare asupra traficului de persoane, destinat preoților, dar și lucrătorilor sociali. Anul trecut au avut loc training-uri pentru preoți și lucrători sociali, iar anul acesta încercăm să venim cu o reamintire și cu o actualizare a fenomenului traficului de persoane. În același timp, dorim să realizăm și anumite grupuri de lucru în care experții noștri de la Federația Filantropia și de la Organizația Internațională de Caritate Creștină să le ofere mai multe informații celor care au participat la curs. De asemenea, formăm grupuri interactive în mediul online, pe rețelele de socializare în care cei care au fost formați pot la rândul lor să ne solicite anumite informații și să discutăm anumite cazuri legate de traficul de persoane”, a precizat pr. Ciprian Ion Ioniță – Consilier patriarhal.

Instruirile și workshop-urile organizate în cadrul programului, pentru a răspunde mai bine nevoilor persoanelor vulnerabile, dar mai ales pentru a preveni situațiile care implică traficul de persoane, au generat o schimbare pozitivă în comunitate.

Preoți, alături de lucrători sociali și voluntari, au creat o rețea capabilă să intervină în situații de dificultate și să acționeze împreună pentru a proteja victimele traficului de persoane.

Comments are closed.