Debutul Conferinţelor preoteşti pe semestrul I al anului 2012

      Miercuri 30 mai, au început conferinţele din semestrul I a acestui an la care au luat parte preoţii din Protopopiatul Timişoara I. La eveniment a fost prezent şi PS Paisie, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, care a adus binecuvântarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului paricipanţilor la întâlnire şi a prezidat şedinţa de la sediul Protopopiatului Timişoara I. Conferinţa a fost precedată de obişnuitul Te-Deum în cadrul căruia pr. Babescu Eugen a rostit predica din duminca următoare. Tema tratată la această conferinţă este „Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnanvilor” pe temeiul celor hotărâte de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Moderatorul întâlnirii a fost pr. Valentin Boancheş, consilier economic la centrul eparhial din Timişoara, care a accentuat importanţa conştientizării şi păstrării Tainelor în mod autentic, precum am primit din Tradiţie pentru a atrage harul lui Dumnezeu asupra noastră.  Referatul conferinţei a fost susţinut de către diac. Marius Rumega, diacon al Parohiei Timişoara Iosefin.

În partea a doua a conferinţei a s-a analizat activitatea de asistenţă socială la nivelul parohiilor şi situaţia justificării sumelor alocate construcţiilor de la bugetul de stat.

Conferinţele preoţeşti vor continua şi în celelalte centre protopopeşti din cadrul Arhiepiscopia Timişoarei astfel: 31 mai, Protopopiatul Lugoj, 1 iunie Protopopiatul Timişoara II, 5 iunie Protopopiatul Deta, 6 iunie Protopopiatul Sânnicolau Mare şi 7 iunie Protopopiatul Făget.

Comments are closed.