Premierea olimpicilor judeţului Timiş

Marţi 29 mai, orele 17,00 și 19,00, a avut loc premierea elevilor olimpici din judeţul Timiş la Colegiul Naţional de Artă “Ion Vidu” din Timişoara. Evenimentul, ajuns la cea de-a VI-a ediţie, a fost posibil prin parteneriatul dintre Mitropolia Banatului,  Fundaţia Culturală Artmedia din Timişoara și Inspectoratul Şcolar Timiş, care şi în acest an s-a implicat în proiectul de sprijinire a elevilor cu rezultate şcolare excepţionale.
Din partea Mitropoliei Banatului a fost prezent la eveniment pr. Zaharia Pereş, consilier cultural la centrul eparhial din Timişoara, care a oferit cadouri elevilor premiaţi şi a transmis binecuvântarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum şi gândurile de bine ale PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. „Este o bucurie sa fim alături de cei mai buni elevi ai județului Timiş şi suntem onoraţi că am reuşit împreună cu Fundația Art Media, ca în ultimii ani să facem un mic gest de recunoştiinţă pentru cei care într-adevăr merită mult mai mult. Acest puțin al nostru constă într-o carte, o cutie de ciocolată și 300 lei. Nu este mult, dar considerăm că este un mic gest de apreciere a eforturilor depuse de dumneavoastră de către ierarhii noştri, care vă sprijină şi vă ajută” a declarat pr. Zaharia Pereş. A fost prezentat spectacolul interactiv „America, America”, comedie după Aldo Nicolai cu actorul Zoltan Lovacs, de la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad. Spectacolul, ajuns la cea de-a 526  reprezentaţie, este realizat de regizorul Liliana Didilescu şi a fost prezentat de Andreea Medinschi Niculescu.   „Acest spectacol îl joc de 12 ani şi am peste 500 de reprezentaţii, îi mulţumesc d-nei Doina Popa, preşedinta Fundaţiei Culturale Art Media, pentru invitaţie întrucât este o bucurie să joc pentru aceşti copii minunaţi, care sunt olimpicii judeţului Timiş” a precizat actorul Zoltan Lovacs.
Sponsorii acestui eveniment au fost Zoppas Industries, Elba Timisoara, Mitropolia Banatului, Parohia Ghiroda Noua, Fundatia „Preot Iona Olariu” a Parohiei Timisoara Iosefin, Dunca expeditii, Aquatim şi Glisanto.

Comments are closed.