Curs festiv de absolvire a Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara

       Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, marţi, 29 mai, la Centrul eparhial din Timişoara a avut loc festivitatea de absolvire a celei de a XV-a promoţie  a studenţilor teologi de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

Evenimentul a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii la biserica cu hramul „ Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş”, din incinta reşedinţei mitropolitane. Deschiderea cursului festiv a avut loc în sala de festivităţi a Centrului eparhial,  în prezenţa Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a profesorilor de la Catedra de Teologie şi a absolvenţilor celor două specializări teologice, Pastorală şi Didactică. Totodată, au participat şi prof. univ. dr. Otilia Hedeşan, prorectorul Universităţii de Vest, Dana Percec, Decanul Facultăţiii de Litere, Istorie şi Teologie şi pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, şeful catedrei de Teologie.

„ Este un moment important pentru specializarea noastră teologică din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie pentru că absolvirea înseamnă  proiectarea activităţii didactice în social. Absolvenţii noştrii vor fi de mâine, fie slujitori la Sfântul Altar, fie cadre didactice, iar în acest sens, speranţa noastră este ca mesajul şcolii să fi fost receptat aşa cum se cuvine de către absolvenţi şi să fie transformat în Apă a Vieţii, adică să dea sens vieţii creştine  în modernitatea noastră proximă. Este un moment deosebit, dar valoarea lui înseamnă  o analiză făcută peste ani în funcţie de felul în care absolvenţii de astăzi au înţeles mesajul Evangheliei şi au reuşit să îl pună în practică”, a declarat pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, şeful catedrei de Teologie.

În cadrul festivităţii, pr. lect. dr. Vasile Itineanţ a susţinut cursul festiv intitulat „ Câteva consideraţii privind concelebrarea şi intercomuniunea Euharistică. Dialectica Porţilor”. În continuarea au urmat luări de cuvânt din partea  reprezentanţiilor studenţilor de la specializările Teologie Patorală şi Teologie Didactică, precum şi a decanilor de an.

 În final, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a transmis tinerilor absolvenţi felicitările şi binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului şi le-a adresat un scurt cuvânt de învăţătură referitor înalta slujire la care sunt chemaţi, aceea de ucenici ai Mântuitorului Hristos şi propovăduitori ai Evangheliei Sale.

Comments are closed.